Volgens onderzoek slaap je beter naast je hond dan naast je hubby

0
1170

Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat mensen beter slapen wanneer er een hond naast ze ligt dan wanneer ze hun bed delen met hun partner. Maar partners zijn niet de enige die de nachtrust kunnen verstoren.

Ook katten kunnen flink in de weg liggen.

Hond in bed

Het onderzoek werd uitgevoerd op een groep van 962 volwassen vrouwen. Van hen slaapt 55 procent met (minstens) één hond in bed. 31 procent van de vrouwen slaapt met (minstens) één kat in bed, en 57 procent deelt hun bed met hun partner. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat vrouwen die met hun hond in bed slapen een betere en meer rustgevende slaap hebben.

Katten even storend als mensen

De viervoeter bleek minder storend tijdens de slaap dan de partner. De vrouwen voelden zich bovendien veiliger en comfortabeler met hun hond in bed. Katten werden in bed als even storend als mensen ervaren. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat hondeneigenaren eerder naar bed gingen en eerder wakker werden dan de deelnemers met een kat.

Hond in huis halen

Of we nu massaal een hond moeten aanschaffen? Volgens één van de onderzoekers niet. Hij zegt tegen VICE dat de deelnemers zelf hun gevoelens hebben genoteerd en dat dit uiteraard niet voor iedereen geldt.

Bron:margriet.nl Beeld:youtube

DELEN