KLM krijgt kritiek over vrouw die borstvoeding geeft aan boord

0
1506

KLM heeft de afgelopen dagen veel kritiek gekregen nadat de vliegtuigmaatschappij op social media aangaf dat moeders die in het vliegtuig borstvoeding willen geven, zich moeten bedekken.

Moeders die hun kindje aan boord willen voeden, worden verzocht een dekentje over de baby en de borst te leggen om te voorkomen dat anderen hier klachten over indienen. In het verleden hebben passagiers aangegeven dat ze zich hierbij niet op hun gemak voelen.

Borstvoeding aan boord
De ophef ontstond nadat een Amerikaanse moeder andere moeders die borstvoeding geven in een bericht op de Facebookpagina van de vliegtuigmaatschappij adviseerde om niet meer met KLM te vliegen. Tijdens haar vlucht San Francisco naar Amsterdam vroeg een stewardess haar of ze zich met een dekentje wilde bedekken tijdens het voeden. Dat weigerde ze waardoor ze in discussie raakte met de stewardess. Volgens de moeder had niemand geklaagd, maar had alleen de bemanning zelf er problemen mee.

Compromissen
Op Twitter vroeg iemand de klantenservice van KLM naar hun regels over borstvoeding aan boord en ook deze medewerker bevestigde inderdaad dat ze graag hebben dat moeders zichzelf bedekken wanneer ze borstvoeding geven. Volgens een woordvoerder moet iedereen zich aan boord prettig voelen. Tegen het AD zegt ze: “Je zit met heel veel mensen in een heel kleine ruimte en dat vraagt soms compromissen. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord.’’

Reacties
Er wordt niet altijd gevraagd of de vrouw zich wil bedekken, zegt de woordvoerder. Soms vragen ze ook de passagiers die klagen om ergens anders te gaan zitten. “Borstvoeding geven mag gewoon aan boord, maar het is aan de inschatting van onze mensen of ze vragen om de blote borst te bedekken.’’ Hiermee is de stilte voor de vliegtuigmaatschappij helaas niet gaan liggen. Op social media reageren mensen verontwaardigd op deze reactie van KLM:

Here's a warning to all breastfeeding moms: do NOT fly with KLM! A month ago, I was flying with my one year old on a KLM…

Geplaatst door Shelby Angel op Zondag 14 juli 2019

Bron:libelle.nl Beeld:Istock

DELEN