De zon is goed voor je haar maar let hier wel op

0
297

Heb je soms het idee dat je aan het einde van de zomer alweer naar de kapper moet, terwijl je vlak voor je vakantie nog bent geweest? Dat zou zomaar eens kunnen kloppen. De mate en snelheid waarin ons haar groeit, verschilt namelijk per seizoen.

Voor de liefhebbers van lang haar is dit overigens een goed seizoen. In de zomer groeit je haar namelijk maar liefst twee keer zo snel. Door de combinatie van zonlicht en hoge temperaturen maakt je lichaam extra vitamine D aan. En deze vitamine is onder andere bevorderlijk voor de haargroei. Om dezelfde reden groeien ook je nagels sneller in de zomer dan in de winter.

Niet te veel zon op je haar

Maar net als met alles is ook een te veel aan zon niet goed. Wanneer je haar namelijk te heet wordt, kan het gaan verbranden. De beschermde laag van een haar raakt daardoor beschadigd. Het resultaat: breekbaar, dof en broos baar. Vooral gebleekt en/of gekleurd haar is gevoelig voor beschadiging door de zon.

Voorzorgsmaatregelen

Gelukkig zijn er allerlei haarverzorgingsproducten verkrijgbaar die je tegen een dagje zonnen kunnen beschermen. Daarnaast kun je je hoofd beter ook op andere manieren goed tegen de zon weren. Ook je hoofdhuid kan, bijvoorbeeld daar waar je haar in een scheiding valt, flink verbranden. Ga je een dagje naar het strand? Neem dan een bandana of hoed mee die hoofd en haar beschermt tegen de schadelijke uv-stralen.

Bron:margriet.nl Beeld:Istock

DELEN