Man (87) deed mee aan Nijmeegse Vierdaagse breekt sleutelbeen maar ging gewoon door!

0
1486

Met 44.702 lopers is de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse vanochtend om 04.00 uur van start gegaan. Zo’n 44.041 van de wandelaars hebben vanmiddag de finish gehaald, voor 661 lopers was de eerste dag helaas te zwaar. 

Zo niet voor de 87-jarige meneer van der Lans. Hij loopt het langst mee met de Vierdaagse van iedereen: dit jaar is het zijn 72e keer. Van der Lans viel na de finish toen hij weg wilde fietsen, zo lezen we op Hart van Nederland: “Ik ga door ondanks mijn gebroken sleutelbeen. De wielrenners van de Tour de France fietsen ook gewoon door met deze breuk”.

De man liet zichzelf checken door een arts en ook van hem mag meneer van der Lans doorwandelen. Eerder op de dag viel de man ook al, toen was een pleister nog voldoende om door te kunnen. Je kunt het dapper noemen of onverstandig: van der Lans loopt in ieder geval elk jaar vól overgave mee.

Wist je dit al over de Nijmeegse Vierdaagse?
Hoewel de Vierdaagse natuurlijk een oer-Hollandse wandeltocht is, stonden er deelnemers uit állerlei landen aan de finish. De deelnemers van dit jaar zijn afkomstig uit maar liefst 77 (!) landen. Zo zijn er deelnemers bij uit Zuid-Soedan, Syrië, Zuid-Korea, Madagaskar en zelfs van de Fiji-eilanden.

Bron:libelle.nl Beeld:youtube

DELEN