Je blijft gezond door de scheten van je partner..

0
1111

Voor de een is een scheet laten, waar je partner bij is, geen enkel probleem. De ander vindt het een ramp en schaamt zich kapot.  Goed nieuws voor iedereen die weleens een wind laat bij zijn of haar partner: de lucht zou namelijk gezond voor ons zijn.

Wees niet bang voor de scheet

We kunnen er niet omheen: een wind ruikt nu eenmaal niet naar bloemetjes. Vandaar de geïrriteerde blikken als je partner je lachend, of zelfs bijna trots, aankijkt nadat hij een scheet heeft gelaten. Toch geeft nieuw wetenschappelijk bewijs hem gelijk: onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben ontdekt dat het juist gezond is om de winden van een ander in te ademen.

Een van de onderzoekers, Dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekendstaat als het stinkende gas in rotte eieren – en natuurlijk in winden – wordt het van nature in ons lichaam geproduceerd en is het een wondermiddel voor je gezondheid. Het zou in de toekomst weleens kunnen worden aangeraden als hulpmiddel in de strijd tegen verschillende ziekten.”

Met een wind is veel te winnen

Door het onderzoek kwamen de wetenschappers erachter dat het inademen van het gas het risico op ziekten als een hartaanval, beroerte en zelfs bepaalde vormen van kanker kan verlagen. Bij mensen op leeftijd zou het de kans op dementie en artritis kunnen verminderen.

Bron:margriet.nl Beeld:Istock

DELEN