1 van deze 2 steden word waarschijnlijk het Eurovisie Songfestival gehouden

0
1405

Na de winst van Duncan Laurence vindt het Eurovisie Songfestival in 2020 plaats in Nederland. Er zijn nog 2 steden in de race om dit grote evenement te organiseren.

Arnhem, Utrecht, Den Bosch, Rotterdam en Maastricht waren nog in de race om het Songfestival te organiseren, maar vandaag maakt de NPO bekend dat alleen Rotterdam en Maastricht nog kanshebbers zijn.

Streepje voor
Rotterdam wil Ahoy beschikbaar stellen voor dit evenement en deze evenementenhal voldoet aan alle eisen van de organisatie. Toch heeft Maastricht een streepje voor. De internationale organisatie EBU vindt dit een interessante stad door zijn Europese karakter en ook deze stad voldoet aan alle voorwaarden van de organisatie.

Keuze
Om tot een keuze te komen, staan er de komende periode verschillende werkbezoeken aan de locaties gepland om te kunnen beoordelen of de stad alles kan bieden wat de organisatie vraagt. De NPO wil half augustus de uiteindelijke keuze bekendmaken. Dit najaar zal het logo van het Nederlandse Songfestival bekendgemaakt worden.

Kaartverkoop
Wil je erbij zijn? Het evenement staat nu gepland voor 12 en 14 mei en de finale op zaterdag 16 mei. De kaartverkoop voor het Songfestival in Nederland begint in december.

Bron:libelle.nl Beeld:youtube

DELEN