Kijk mee: zo wordt de McDonald’s rundvleesburger gemaakt dus

0
1204

Het liefst eet je iedere dag een Hamburger of Cheeseburger bij McDonald’s. Misschien doe je dat ook wel, we don’t judge. Maar misschien ook niet, omdat de geruchten die rondgaan over de kwaliteit van de rundvleesburgers je niet helemaal geruststellen. Hoog tijd om eens open, transparant en eerlijk te zijn, vindt de fastfoodketen.

Fabels

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media: de gekste verhalen over de hamburgers van McDonald’s. “McDonald’s burgers zijn zo chemisch als de t****” en “Door al de E-nummers zijn de burgers net zo lang houdbaar als plastic”, zijn slechts een greep uit de vele tweets die circuleren op internet.

Mispercepties over de kwaliteit en herkomst van de producten en ingrediënten van de McDonald’s rundvleesburgers gaan al tijden rond. Ze zouden niet van 100%  rundvlees gemaakt zijn en vol met conserveringsmiddelen zitten. Allemaal fabels, laat McDonald’s weten. En dat laten ze maar al te graag zien door een kijkje te geven in de fabriek waar al hun rundvleesburgers worden gemaakt.

Meat tweets

In de video is te zien dat ze aankloppen bij de Duitse fabriek van OSI Food Solutions, de leverancier die de rundvleesburgers voor McDonald’s in Nederland maakt. Hier worden verschillende ‘meat tweets’ aangehaald door de OSI-werknemers en vervolgens laten zij zien hoe de vork werkelijk in de steel zit. En dat is veel eenvoudiger dan je denkt…

Er worden namelijk geen conserveringsmiddelen in het vlees gepompt, het wordt niet bewerkt en er komen ook geen andere toevoegingen aan te pas. 100% puur rundvlees it is. Hoe het dan kan dat de hamburgers lang genoeg houdbaar zijn? Ze worden nadat ze uit de vormmachine komen, super diep ingevroren en zo langer houdbaar gemaakt. Daarna gaan de burgers naar het McDonald’s restaurant, waar ze gegrilld worden en alleen een snufje peper en zout toegediend krijgen. Na het grillen belanden ze op een broodje en komen ze meteen op jouw dienblad terecht.

Bekijk snel onderstaande video om met eigen ogen te zien hoe het er in de fabriek aan toe gaat.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

DELEN