Yvon Jaspers vertelt over moeilijke periode : ‘Ik kon alleen maar huilen’

0
6374

Yvon Jaspers heeft zich erg alleen gevoeld toen er onderzoek werd gedaan naar haar functie bij ForFarmers, het grootste veevervoersbedrijf van Europa. Dit vertelt de presentatrice tijdens een interview bij Pauw maandagavond.

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) deed onderzoek naar de presentatrice nadat er in de media verhalen waren verschenen over haar aanstelling voor het bedrijf.

Eenzame periode
Hoewel Yvon maandag te horen kreeg dat ze werd vrijgepleit, is de KRO-NCRV wel op de vingers getikt. Volgens het CvdM had de zender zorgvuldiger moeten zijn in het beoordelen van de schnabbels van Yvon. De presentatrice heeft zich gedurende het onderzoek erg alleen gevoeld. “Ik kon alleen maar huilen. Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint en iedereen gelooft dat zomaar.”

Steun van boeren
De mensen die haar een hart onder de riem staken, kwamen uit onverwachte hoek. Het waren namelijk de boeren zelf die voor de presentatrice opkwamen. “Zij zaten op een dag opeens bij de buren aan tafel. Allemaal: uit Zeeland, Friesland, Texel. Ze omhelsden mij en zeiden: nu zijn we er voor jou. Nu snap je beter dan wie dan ook hoe wij ons altijd voelen. Nu hoor je bij ons.”

Promoten van boerenleven
Yvon voelde zich te weinig gesteund door de KRO-NCRV in deze periode. “Ik voelde mij minder door de KRO-NCRV gesteund dan door de boeren en mijn team van productiehuis Blue Circle.” De presentatrice heeft overigens nog steeds een contract bij ForFarmers. Voor dit bedrijf promoot zij het boerenleven, iets dat zij ook in het programma Onze Boerderij doet.

Bron: AD, Libelle Beeld: Youtube

DELEN