Deze 100-jarige oma onthult het geheim achter haar lenige lijf

0
6071

Het geheim voor een fit, gezond en vooral lenig lijf op je ouwe dag? Als we de 100-jarige oma Tao Porchon-Lynch moeten geloven, is dat het dagelijks beoefenen van yoga. Ze vertelt dat het haar leven compleet veranderd heeft.

Tao is yogadocent en wil iedereen inspireren om vaker yoga te gaan doen. De vrouw voelt zich beter dan ooit, terwijl ze na een valpartij zelfs een gebroken heup heeft gehad.

Fitte 100 jarige oma
De 100-jarige oma doet al aan yoga sinds ze 7 jaar is en is er nooit meer mee gestopt. Wat begon als hobby groeide uit tot grote passie én haar werk, want inmiddels is de vrouw al jaren yogadocent. Zelfs nu ze flink op leeftijd is, inspireert en motiveert ze haar leerlingen nog dagelijks in haar New Yorkse yogaschool. Ze kan zich ondanks haar leeftijd nog steeds in allerlei bijzondere yogahoudingen wurmen.

Haar geheim
Terwijl Tao niet onder stoelen of banken steekt dat veel bewegen en het doen van ademhalingsoefeningen zeker bijdragen aan een gezonde(re) oude dag, laat de vrouw weten wat volgens haar hét geheim is om oud te worden. Ze vertelt dat ze nog steeds erg van het leven geniet en ontzettend veel plezier maakt. “Als ik wakker word, vertel ik mezelf dat dit de beste dag van mijn leven is. En dat is het ook altijd”, vertelt ze in de video.

Hieronder kun je de video van de inspirerende yogadocente bekijken.

Bron: Lindanieuws, Libelle Beeld: iStock 

DELEN